Meteen naar de inhoud

over esmée

het verhaal

Van schaats tot studio

6 jaar geleden ging het roer om, vanaf toen niet alleen nog maar linksom. Na talrijke rondjes van 111 meter op het ijs op een zo hoog mogelijk tempo kwam aan het eind van het Europees Kampioenschap junioren shorttrack de keuze waar vele topsporters tegenaan lopen: topsport of studie. Mijn vastberaden intuïtie besloot het eerste hoofdstuk af te sluiten en het volgende, mijn studie, even passievol te doorlopen, en wat heeft dat mij gebracht! Zonder deze stap had ik nooit gestaan waar ik nu sta, een eigen studio en bezig met het afronden van een Master aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Ik hoor het je denken, houdt dit enigszins verband? Jazeker.

Het is namelijk niet alleen mijn voorliefde voor lezen en ontdekken wat mij overviel, ik kwam er daarnaast achter hoe fijn ik het vond om mijn tekenpotloden zo snel mogelijk tevoorschijn te halen als ik mij wilde vermaken. Mijn reis begon dan ook in de banken van de studie ‘Industrial Design Engineering’, ik tekende uren en hield geen vingerafdrukken over door de schuurpapieren die ik wekelijks verslond om allerlei producten en services vorm te geven samen met mijn studiegenoten. Om de 10 weken waren we in gesprek met een nieuw bedrijf om te blijven innoveren. Daar ontwikkelde ik dan ook een divers scala aan creatieve vaardigheden, waaronder grafisch ontwerp en fotografie. 

Toen ik eenmaal met lof mijn papiertje had ondertekend wist ik dat ik nog verder wilde studeren om mijn academische horizon te verbreden. De TU/e had een opleiding wat naadloos aansloot op mijn interesses, op één kleine tekortkoming na, mijn creatieve ideeën moesten wat ingedamd worden. Hoewel ik dacht twee jaar te kunnen minderen, kwam ik op een kerstmarkt studententeam SOLID tegen. De vraag voor marketing ondersteuning kon ik niet laten liggen, en in die periode werd mijn onderbuikgevoel bevestigd, ik kan hier meer mee en kan andere bedrijven helpen om de zichtbaarheid te vergroten en momenten vast te leggen. 

Daarom was het tijd, tijd voor Studio Esmee Messemaker.

Portret foto Esmee Messemaker

Foto gemaakt door Mariska Mulder, bewerkt door Esmée Messemaker.

Klinkt dit als een match?

spreek tot de verbeelding met beeld en vorm